Rit in lijn Willemspolder grote opkomst,

De laatste competitiewedstrijd die verreden is in de Willemspolder dateert weer van juli 2020. Dit was misschien wel de hoofdreden dat bijna alle actieve leden van Het Gouden Wiel aan de startlijn stonden. Want zeg nou zelf, voor een echte fietser is er toch niets mooier dan met de wind op kop achter elkaar aan jagen en proberen om op de goede plaats te zitten in de waaier. Maar dan moet iedereen wel zijn verantwoordelijkheid pakken en dat zat er deze ochtend niet in.

 Zondag 10 april, en het is niet alleen stoempen en afzien  maar zeker bij het gezamenlijk inrijden is er in dit vroege uur in de Willemspolder volop te genieten van de natuur. Zelfs moeder ree met haar vier jonge gaven acte de presence. Maar dan moet je er wel oog voor hebben. Gelukkig was Henk Broos zo alert om daar iedereen op te wijzen en de oh’s en ah’s galmde door het peloton. Na vijf ronden aftasten en warm draaien werd het tempo geleidelijk opgevoerd door natuurlijk Rhys Bickers. En dat was weer even wennen op die smalle polder wegen met z’n snelheid. Het gevaar schuilt altijd in een klein hoekje en een valpartij moet  coûte que coûte voorkomen worden. Rhys houdt knap stand, maar moest het toch afleggen omdat iedereen in de achtervolging (nog wel) de koppositie netjes op toerbeurt overnam. Het is net als bij de Amstel Gold het schuif steeds in elkaar en niemand komt echt weg ook als Rhys meerdere malen probeert weg te komen. Theo Joore is de succesvolste organisator van de achtervolging met tekst en gebaar om het gat steeds naar Rhys te dichten. Iedereen doet zijn uiterste best maar Theo Joore, Eddie Maanders, Ad Wijgerde en Jos van Steenhoven springen er wel uit. Met nog 3 km te gaan komt plotseling Eric van den Noort die zich verstopt had in het peloton met een krachtige á la Zoetemelk versnelling en pakt snel 100 meter voorsprong. Dat werkte als een rode lap op een stier en Eric werd nog ruim voor de finish terug gepakt. Zelfs een tweede poging van Eric werd tenietgedaan door een krachtige samenwerking. In de laatste strook van 1.5 km naar de finish werd het tempo naar 45 km per uur opgeschroefd. Er waren nog veel punten te verdelen voor de competitie en iedereen was scherp en alert en kozen het wiel van de bekende sprinters Rhys, Theo en John. Uiteindelijk was dat de uitslag van het podium en was de maximale snelheid sprint van winnaar Rhys 56 km per uur. Een verdiende winnaar, niks gestolen en sportief.  De bloemen gingen naar assistent jurylid Jan Stultjens die deze week 80 jaar mocht worden. Iedereen zong uit volle borst lang zal Jan leven in de gloria. En dat is gezien de verdienste van Jan ook dik verdiend. De komende twee zondagen staan de laatste tijdritten op het programma die meetellen voor de competitie.

Uitslag: 1.Rhys Bickers, 2-Theo Joore, 3-John Arts, 4-Henk Broos, 5-Wies de Schrijver, 6-Ad Joore, 7-Henk Imbos, 8-Ad Wijgerde, 9-Eddie Maanders, 10-Dré van den Heijkant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *