Ad Wijgerde superieur naar eerste winst,

Joop Laarhoven wéér brons,
21 februari 2022
John Arts vierde podiumplaats op rij.
21 maart 2022
Show all

Ad Wijgerde superieur naar eerste winst,

Als een stel jonge koeien die voor het eerst na een lange winter in de stal te hebben gestaan was het gedrag van de meeste renners. Weg met de modder en kou, weg met de mountainbike of crossfiets  heerlijk op de racefiets de zomer tegemoet. Helaas was dit niet voor iedereen weggelegd. In de groepsapp kwamen de eerste covid afmeldingen van enkele vaste klanten op zaterdagochtend al binnen. En weg zijn de punten die te behalen zijn voor de Jack Koenen competitie. Maar geen paniek heren er volgen nog vier wedstrijden dus nog gelegenheid genoeg om alles recht te trekken.

Zondag 13 maart, het weer was deze zondagochtend perfect te noemen, ruim elf graden, zonnig en een matig windje. Dus veel blije gezichten die allemaal op positief stonden. De sfeer was optimaal maar voor sommige best spannend om voor de eerste keer weer het tunneltje in te duiken en meteen heuvel op te moeten. Hoofdjurylid John Soeters had gelukkig bijstand van Jan Stultjens en Jack van den Luitgaarden, want het valt niet mee om een groep liefhebbers tot orde te roepen die alleen maar vooruit willen. Na het startschot was het meteen en ik zou zeggen wie anders Rhys Bickers die het voortouw nam met een poging de groep uit elkaar te trekken maar zag zijn moedige aanval al na een halve ronde stranden. Even testen moet Rhys gedacht hebben. Bij zijn tweede poging zat John Arts er als de kippen bij om in zijn wiel te zitten. Ook deze poging werd te niet gedaan en de groep was weer compleet. Zelfs een tiental demarrages van Rhys om weg te rijden zag hij mislukken. De hoofdreden was een erg attent en sterk rijdende Ad Wijgerde die vaak om en om hulp kreeg van John Arts, Ad Joore, Henk Imbos, Eddie Maanders, Jos van Steenoven en Joop Laarhoven met andere woorden iedereen deed zijn werk. Henk Broos de crosser bij uitstek had de benen niet en kon geen echte rol van betekenis spelen in het ontplofte peloton maar wist uiteindelijk toch beslag te leggen op een mooie vijfde plaats. Halverwege koers gingen bij Joop Laarhoven kennelijk de benen verzuren, hij moest keer op keer een gaatje dichtrijden wat hij met veel verve voor elkaar kreeg omdat hij kans zag te maken op een podium plaats. Ja, Joop carnaval gaat niet in je koude kleren zitten en om te winnen moet je stevig kunnen trainen en dat zat er kennelijk even niet in. Met nog vier ronden te gaan reed Rhys op kousenvoeten weg van de groep waarbij iedereen dacht dat komt wel goed, maar Ad Wijgerde zag het gevaar ging even op de pedalen staan sloot aan en de twee waren gevlogen. Wat de groep ook ondernam terugpakken bleek ijdele hoop. Zelfs toen het gat maar amper 15 meter was en ze de vluchters konden ruiken kregen ze het niet voor elkaar om het gat te dichten en dit tot grote ontevredenheid van John Arts. Want je zal maar superbenen hebben en geen noemenswaardige steun krijgen en zelf  iets tekort komen om het dicht te rijden. Maar ja, ze wilden allemaal wel maar rijden op je tandvlees is niet lang vol te houden. Dus een sprint met twee was het vooruitzicht. In de laatste bocht net voor de finish zet Rhys aan om wel aan de erg lange en iets bergop lopende sprint te beginnen. Kat in het bakkie voor Rhys dachten de toeschouwers maar niets was minder waar. De kenners hadden de cross weken vooraf al gezien dat Ad in goede vorm stak en dat liet hij dan ook even zien. In de laatste meters er op en er over en de eerste HGW overwinning voor Ad Wijgerde die beslist niet is gestolen gezien het vele kopwerk van de winnaar. De sprint van het peloton werd ruimschoots gewonnen door John Arts. Voor John had er meer in gezeten als hij mee had gezeten maar dat kan hij alleen zichzelf verwijten. Volgende week een herkansing ook op het recreatieoord. Zin om ook een keer de sfeer te proeven van een wedstrijd, kom gerust meerijden de start is om 9.00 uur. Meer weten kijk ook eens op www.wtchetgoudenwiel.nl

Uitslag: 1-Ad Wijgerde, 2-Rhys Bickers, 3-John Arts, 4-Joop Laarhoven, 5-Henk Broos, 6-Henk Imbos, 7-Jos van Steenoven, 8-Ad Joore, 9-Eddie Maanders, 10-Theo Joore.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *