Eerste crossoverwinning Joop Laarhoven,

Jos van Steenoven nadert podium,
29 december 2019
Jan Stultjens geen cross gemist,
13 januari 2020
Show all

Eerste crossoverwinning Joop Laarhoven,

Een nieuw jaar geeft nieuwe kansen zullen we maar zeggen, of daar iets vanuit komt is nog maar de vraag. Henk Broos (de laatste 24 crossen ongeslagen) is, en dit zeg ik zonder aarzeling superieur in het bos. Dus zullen zijn concurrenten het op de weg moeten proberen Henk van de eerste plaats af te houden. En daar is nog alle gelegenheid voor in het resterende deel van de wintertrimcompetitie. Het weggedeelte omvat nog drie wedstrijden in lijn en twee tijdritten. Rhys Bickers heeft de eerste twee tijdritten al op zijn naam staan en dat zullen niet de enige ereplaatsen blijven, dus nog spanning genoeg de komende tijd.

Zondag 5 januari 09.00 uur, met nog vier crossen te gaan is er toch nog een andere mogelijkheid Henk Broos de hoogste plaats van het erepodium te ontfutselen en dat is een parcours ontwerpen dat op het lijf is geschreven van zijn grootste opponenten. En dat hebben de parcoursbouwers dan ook gedaan. Lange rechte stukken met een minimum aan bochten, dus nu zou het toch moeten lukken om Henk van de eerste plaats af te houden. Maar eigenlijk was het een parcours dat de meesten deelnemers nog kennen vanuit het grijze verleden. Sinds de opkomst van de mountainbike werden er meer bochten en technische passages ingevoerd en daar was deze zondagochtend bewust van afgestapt met de gedachte terug naar zijn oorsprong. Het startsignaal werd door de juryleden John Soeters en Jac van den Luitgaarden geven op het wielerbaantje. Zoals verwacht nam krachtpatser Rhys Bickers direct het voortouw op het makkelijk maar iets oplopend aanloopstuk waar hij zijn krachten goed op kwijt kon. Henk Broos en Joop Laarhoven zaten kort in zijn wiel op het eerste stukje bospad gelegen naast de trainingsvelden van TSC. Op het verharde gedeelte trok Rhys op tot 40 km/h om van zijn lastpakken af te komen, echter zonder resultaat. In de tweede ronde komt Henk in een haakse bocht met zijn voorwiel in aanraking met Joop en verliest daardoor 20 meter. Bij het opdraaien van de baan komt Henk korter op het kopduo en dat wordt gezien door de achterom kijkende Joop die meteen een extra versnelling plaatst wat Henk definitief de aansluiting kost. Henk probeert snelheid te houden met in het achterhoofd dat de twee koplopers elkaar over de kop rijden. Joop en Rhys maken geen fouten en rijden steeds verder weg. Joop neemt het commando aan het front over met Rhys in zijn wiel en houd de snelheid zo hoog als hij kan. In de laatste ronde op een technisch stukje parcours moet Rhys lossen en Joop rijdt verdiend naar zijn eerste crossoverwinning. Henk winnaar sinds 2017 moet genoegen nemen met de derde plaats. Wies de Schrijver zag dit gevecht aan, zei het wel op gepaste afstand maar bleef toch druk zetten om iedere fout van het koplopers af te kunnen straffen. Een mooie vierde plaats was deze ochtend het hoogst haalbare. Theo Joore was ook weer terug van weggeweest al was hij niet op volledige oorlogssterkte hij blijft toch een kanshebber. Met nog drie crossen te gaan zal hij zeker nog van zich laten horen. Jos van Steenoven maakte ook deze cross zijn verwachting waar met een vijfde plaats gevolgd door Ad Wijgerde. Dré van den Heijkant zag de gehele wedstrijd Eddie Maanders voor zich uit rijden maar wat hij ook probeerde het gat was niet te dichten. Henk Imbos net terug van drie weken Bali kon zijn ritme niet vinden maar wist toch door hard te werken een top tien plaats binnen te halen. Volgende week cross nummer negen ook op recreatieoord De Warande.

Uitslag: 1.Joop Laarhoven, 2.Rhys Bickers, 3.Henk Broos, 4.Wies de Schrijver, 5.Jos van Steenoven, 6.Theo Joore, 7.Ad Wijgerde, 8.Eddie Maanders, 9.Dré van den Heijkant, 10.Henk Imbos.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *