Open cross wtc Het Gouden Wiel,

Het derde crossparcours van de wintertrimcompetitie 2019-2020 waarvan Joop Laarhoven afgelopen week de plattegrond naar de leden had gestuurd zag er erg ingewikkeld uit met zijn 46 bochten en volgens eigen zeggen een waar veel bouwwerk aan vooraf nodig was. Dus de oproep naar de leden om de zaterdag voorafgaande te komen helpen was geen roep in het niets. Massaal was er op gereageerd zodat dat het uitzetten in een handomdraai was gebeurd. En een visite kaartje was voor de gastrenners die naar achteraf bleek erg tevreden waren over de organisatie.

Zondag 1 december 09.00 uur, Het was koud deze ochtend op recreatieoord de Warande maar niet glad en dat heeft zo zijn voordelen. Het parcours is dan goed berijdbaar en de modderstroken die er normaal in zitten zijn niet gevaarlijk. De start lag zoals gewoonlijk op het langste bospad dat het stukje bos rondom de voormalige roeivijver rijk is. John Soeters en Jan Meulman waren de juryleden van dienst en vervulde deze taak met verve, zeker hun aanmoedigingen waren hartverwarmend en motiverend. Inschrijven was deze keer voor iedereen mogelijk tenminste als je zin had om te fietsen en het een rondje of acht vol kon houden. En dat konden zeker de twee gastrenners en leden van “W.T.C. Velo Amice” Sander van Berkel en Marcel Baaij. Zij kunnen als geen ander omgaan met een crossfiets en dit met een handigheid en snelheid die iedereen versteld deed staan. Maar bescheidenheid siert de mens zodat ze vóór de start op de tweede startlijn stonden te wachten op het vertreksignaal. Na het schot was Henk Broos als eerste weg met in zijn wiel Joop Laarhoven en verrassend, John Koreman. Al in de eerste ronde hadden de gasten Sander en Marcel de aansluiting bij de kopgroep gevonden met in hun wiel Rhys Bickers die echter na een leegloper de aansluiting verloor en de strijd noodgedwongen moest staken. Na aansluiting met de kopgroep waren de Velo Amice beren los en schakelde een tandje bij om een aanzienlijke voorsprong uit te bouwen. Met als eindresultaat Sander goud en Marcel zilver. Joop Laarhoven en Henk Broos vochten alsof het een kopie was van de vorige twee wedstrijden. Kop over kop tot het laatste vlakke en rechte stuk. Joop was er deze keer op voorbereid en had een vermoeden waar Henk de definitieve slag zou kunnen slaan maar ondanks deze kennis liet Joop zich toch in de luren leggen. Achter dit duo een kwartet bestaande uit Wies de Schrijver, Eddie Maanders, Jos van Steenoven en Ad Wijgerde. Lange tijd zag het er naar uit dat het op een eindsprint met vier zou eindigen maar Ad moest als eerste het wiel lossen en Jos maakte een schuiver nadat hij weg probeerde te komen. Eddie en Wies waren gevlogen en wat Jos ook probeerde de aansluiting heeft hij nooit meer kunnen maken. Bij het ingaan van de laatste ronde rijdt Eddie nog steeds voorop met een loerende Wies in zijn wiel die de mogelijkheid zat af te wachten om de vijfde plek van Eddie af te snoepen. En dat lukt door in het laatste rechte stuk voor de finish vol gas te geven. In het achterveld was de strijd er niet minder om Jos de Wit, Theo Braat, Wil van Dorst en Kees Vissers waren in de eerste twee ronden aan elkaar gewaagd. Maar na acht ronden was er van een kwartet geen sprake meer. Tussen Jos en Theo ging de strijd verder totdat Theo in een technische bocht de kant raakte en zijn voorwiel wegsloeg. Zonder schade aan lijf en leden kon hij de strijd aanvangen maar Jos de Wit was ondertussen uit beeld en niet meer te achterhalen. Volgende week de vierde cross, zelfde tijd zelfde locatie.

Uitslag: 1.Sander van Berkel, 2.Marcel Baaij, 3.Henk Broos, 4.Joop Laarhoven, 5.Wies de Schrijver, 6.Eddie Maanders, 7.Jos van Steenoven, 8.Ad Wijgerde, 9.John Koreman, 10.Jos de Wit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *