Nu is de zomer toch echt voorbij, althans voor de HGW-ers. Het eerste onderdeel van de wintertrimcompetitie is twee weken geleden  verreden en betrof een korte tijdrit over 1250 meter. Afgelopen zondag stond de dubbele afstand op het programma. Het gehele winterprogramma loopt tot 26 april van volgend jaar en bestaat uit achttien wedstrijden waarvan zeven op de weg en elf  in het bos. Om in het eindklassement opgenomen te worden moet je aan minstens acht onderdelen hebben deelgenomen.

Zondag 20 oktober 09.00 uur, Fris en donker was het op dit vroege uur op recreatieoord de Warande. De weersomstandigheden waren ideaal te noemen tijdens het tweede onderdeel van de wintertrimcompetitie. Maar om het parcoursrecord dat op naam staat van Rhys Bickers met 3:33,99 te verbeteren of zelfs te benaderen moest je van goede huizen komen. Maar iedereen begon er met volle moed aan om toch een poging te wagen. Op de televisie lijkt het zo gemakkelijk. Je gaat op je fiets zitten en achter je staat iemand om je fiets bij het zadel vast te pakken om vervolgens je voeten vast te klikken. Voor de zekerheid en door ervaring rijker hadden de juryleden John Soeters, Wil van Dorst en Eric van den Noort bij de startlijn een dranghek weggezet voor de nodige ondersteuning. Het grootste opstakel lag ruim honderd meter na de start. Tijdens het inrijden denk je nog ach het is maar een heuveltje van niks maar tijdens de wedstrijd ligt het toch anders en zeker als je hem twee keer tegenkomt. Normaal gesproken komt de top zes renners van vanmorgen met hun eindtijd ruim onder de vier minuten uit, nu slecht één coureur (Rhys Bickers)maar die was met een nieuwe fiets en dat is toch een winstpunt dat tussen je oren zit. Joop Laarhoven was een goede tweede en moest slecht vier seconden toegeven op zijn persoonlijk record ondanks dat hij het rondje al had afgelegd met een bladblazer. Eddie Maanders wist zich met een gelijkmatig tempo naar een knappe  derde plaats van het erepodium te rijden maar moest toch vijf seconden toegeven op zijn PR. Jos de Wit zag de top tien aan zijn neus voorbij gaan omdat hij uit moest wijken voor een loslopende hond en  vol in de remmen moest om een valpartij te voorkomen. Je voet aan de grond zetten en van stilstand weer optrekken is desastreus voor je eindtijd want op zo’n afstand is dat niet meer goed te maken. Henk Imbos had deze morgen volgens eigen zeggen pap in zijn benen maar wist toch nog een zesde plaats in de wacht te slepen. Het vervolg van de competitie vindt plaats op 10 november  en betreft de eerste van elf crossen die ook allemaal verreden worden op  recreatieoord De Warande. Meer weten kijk ook eens op wtchetgoudenwiel.nl. Of nog beter kom een keer langs om de sfeer te proeven en een stukje mee te rijden je bent van harte welkom.

Uitslag:

1.Rhys Bickers 3:59,10, 2.Joop Laarhoven 4:02,53, 3.Eddie Maanders 4:04,15, 4.Henk Broos 4:08,70  5.Wies de Schrijver 4:09,01, 6.Henk Imbos 4:16,96, 7.Dré van den Heijkant 4:22,13, 8.Jos van Steenoven 4:32,91, 9.Wil Pieterse 4:34,34, 10.Kees Vissers 4:40,25.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *