Rhys Bickers kampioen op St. Patrick’s Day,

Zondag 17 maart, Tijdens het inrijden was het weer bar en boos, de hagel viel met bakken uit de lucht zodat iedereen beschutting probeerde te vinden onder de luifels op het industrieterrein. Echter bij de start was het weer de coureurs nog redelijk goed gezind maar de wind bleef wel strak uit zuid westelijke richting blazen. Dus je eigen verstoppen en de luwte zoeken op het lange rechte stuk was het motto. De grootste windvangers waren deze ochtend een kwartet krachtpatsers die uitkomen in de jongste categorie (t/m 64 jaar) John Arts, Dré van den Heijkant, Rhys Bickers en Henk Broos. Het tempo die zij om en om aanhielden was erg verschillend maar voor de compacte groep  nog te doen. Maar wanneer Rhys de koppositie innam waren de rapen gaar en zat de rest zo krom gebogen over het stuur als maar mogelijk was om het wiel te houden. Kennelijk had hij zijn zinnen gezet op de overwinning en niet zonder reden. Rhys met roots van over het water is een man van traditie en natuurlijk is hij dan op St. Patrick’s Day  ‘Irish for the day’. En dat heeft de rest geweten. Bij het ingaan van de laatste 3 ronden gaf Rhys vol gas met John Arts direct in het wiel. Dré en Henk waren even niet bij de pinken en hadden in een mum van tijd een behoorlijke achterstand op het kopduo. Henk kan het gaatje nog overbruggen maar Dré die het kopwerk tegen de wind niet had geschuwd zat in de verzuring en moest noodgedwongen afhaken. Met nog één ronde te gaan vormden Rhys, John en Henk de kopgroep wat uiteindelijk resulteerde in een sprint met drie voor de eindoverwinning. Rhys laat zich geen tweede keer verrassen door John (vorig jaar gewonnen) en zet de sprint zéér vroeg in. John kan nog een beetje in het wiel van Rhys blijven maar Henk moest direct een gat laten vallen. De 2 sprintkanonnen van HGW stuiven zij aan zij met 55 per uur af op de finish. Rhys wist in het laatste echte stuk nog 3 fietslengten uit te lopen en zo de overwinning en de bloemen op te eisen. De oudste categorie (65 jaar en ouder)zag dit alles op een gepaste afstand gebeuren. Ad Joore, Wil Pieterse, Kees Vissers en Jos de Wit konden in de laatste nog te rijden ronden niet veel beginnen tegen dit sprintgeweld. Kees en Jos moesten als eerste afhaken. Wil en Ad waren duidelijk de betere coureurs en konden het samen uitmaken in een alles of niets sprint die ruim gewonnen werd door Wil Pieterse. Volgende week 24 maart een nieuw onderdeel op de kalender de afvalrace die verreden gaat worden op recreatieoord de Warande.

Uitslag:

Masters A: 1.Rhys Bickers, 2.John Arts, 3.Henk Broos.

Masters B: 1.Wil Pieterse, 2.Ad Joore, 3.Kees Vissers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *