De zomer dus ook het zomerprogramma van HGW loopt op zijn eind ondanks dat het weer nog best meezit. Vanaf  volgende zondag start de wintertrimcompetitie 2018-2019. Hoe dit programma er precies uit ziet  wordt bekend gemaakt tijdens de jaarvergadering van 15 oktober. De afsluiting van het zomerseizoen is traditiegetrouw de worstenbrood toertocht.  Samen een rondje fietsen van om en nabij de 50 kilometer en dan het seizoen afsluiten met een heerlijke warme Brabantse lekkernij gesponsord door Bakkerij Vromans Arkendonk in Dommelbergen. De organisatie lag dit jaar in handen van Henk Broos.

Zondag 30 september, het clubhuis van de Jonge Renner was deze ochtend speciaal geopend om de renners van Het Gouden Wiel onderdak te verschaffen. Deze vriendendienst wordt door  iedereen binnen HGW erg op prijs gesteld en daarvoor onze grote dank. De start van de tocht viel rond half negen voor de St-Antoniuskerk. De voorrijders waren dit jaar Henk Imbos en Theo Braat zij kregen weer een prachtige tocht uit hun fietshelmen getoverd. Iedere renner binnen wtc Het Gouden Wiel is erg goed bekend met onze omgeving en ver daar buiten maar je kunt de wegen op verschillende manieren aansnijden en dan denk toch ”och kom ik hier uit”. Het zestien man tellende peloton werd zonder problemen genavigeerd via Terheijden met een omweg naar Lage-Zwaluwe. Het tempo was zoals ze dat noemen sociaal en onderhoudend en dat werd er dan ook naar hartenlust gedaan.  Op zijn Oosterhouts gezegd geouwehoerd maar ja wat wil je met zo’n vriendenclub. Zelfs met het eindpunt in zicht bleef het tempo laag ondanks het vooruitzicht dat het worstenbrood lag af te koelen. Kom gerust een keer kennis maken en laat je niet afschrikken door sterke verhalen over snelheden zus en snelheden zo. HGW is een vriendenclub waar het sociale niveau hoog in het vaandel staat. En ze hebben een erg gevarieerd programma. Met voor ieder wat wils. Zowel op de weg als in het bos met iedereen wordt rekening gehouden. Samen uit samen thuis is iedere tocht het motto.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *