Tijdrit wtc Het Gouden Wiel,
15 maart 2018
Rit in lijn wtc Het Gouden Wiel,
9 april 2018
Show all

Snertrit wtc Het Gouden Wiel,

Ondanks dat de winter zich maar sporadisch heeft laten zien tijdens het winter gedeelte van de trimcompetitie moeten tradities toch in ere gehouden worden. Zo ook de afsluitende snertrit die niet meer is weg te denken als afsluiter van de winteronderdelen. Sponsor Kees Vermeulen van ”Party-Service Vermeulen”was de gulle gever van dit winterse kostje inclusief roggebrood met spek. Het opdienen was in handen van Jan Meulman en John Koreman.

Zondag 25 maart, Het kostelijke winterse goedje zou pas uitgeserveerd worden rond de klok van tien uur in het clubhuis van ”De Jonge Renner”dus tijd genoeg om je bezig te houden met datgene waar de vereniging voor is opgericht namelijk  ”fietsen”. Op welk stalenros je dat wilde doen mocht je zelf bepalen maar iedereen koos toch voor de racefiets. En daar waren twee redenen voor. Ten eerste de jaarlijkse huur liep af dus je mocht nog één keer op de baan en ten tweede en misschien wel de belangrijkste reden, als je het tempo niet kon bijbenen ging je gewoon langzamer rijden zodat je weer kon aanpikken als je gedubbeld werd. Ondanks dat de zomertijd de nacht voorafgaande was in gegaan was iedereen stipt op het afgesproken uur aanwezig. Dik aangekleed want koud was het zeker op dit vroege uur. En als het koud is ben je minder geconcentreerd wat in een ploeg rijden zeker een probleem is. Want het is toch opletten op een dergelijk smal parcours. Na de start doemt het tunneltje op direct gevolgd door een heuvel. Ook de wortelopdruk en het opgelapte wegdek zorgt ervoor dat je over een goede fietsvaardigheid moet beschikken. Maar daar trokken de kleppers zich niets van aan. Het tempo werd direct omhoog getrokken wat vanaf de eerste meters voor verbrokkeling zorgde. Zij reden kop over kop met als grote aanvoerders Rhys Bickers, John Arts, Eddie Maanders en Theo Joore zij maakten er een echte wedstrijd van en bleven strijden ook al ging het niet om het kampioenschap. Maar hoe groter de groep des te gemakkelijk is het om je te verstoppen en daar waren er enkele zeer bekwaam in. Maar wat wil je als de vier kopmannen in jou groep zitten. In de tweede groep lag het tempo dan wel een tandje lager maar praten was ook niet mogelijk zei reden immers ook onder het motto ”kletsen doen we later wel bij de snert”. Jan Stultjens lijkt onverslijtbaar en schuwde het kopwerk niet. Ad Wijgerde en Jack van den Luitgaarden waren goede ondersteuners om ook hier het tempo redelijk hoog te houden. Volgende week de eerste training in de Willemspolder gevolgd door drie tijdritten die meetellen voor de

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *