Wintertrimcompetitie wtc Het Gouden Wiel,

De wintertrimcompetitie bij HGW bestaat uit acht cross- en zes wegonderdelen dus in totaal veertien wedstrijden. Na de cross  van afgelopen zondag zitten we precies op de helft van de competitie. Als je naar beide  klassementen  kijkt  die verdeeld zijn in  masters A en masters B is het beeld vertekend. Henk Broos is in het veld niet te kloppen. Maar er zijn ook nog vijf wegonderdelen te gaan en dan kunnen de rollen wel eens omgedraaid zijn. Bij de masters B is Theo Joore zowel in het veld als op de weg een klasse apart en niet bij te benen. Maar bij HGW gaat het zéér zeker niet alleen om de ereplaatsen, ook de onderlinge strijd om de overige plaatsen is ongekend spannend en enerverend te noemen.

Zondag 14 januari 09.00 uur,het uitgezette parcours was een meesterlijk bedenksel  van Wil van Dorst die in het veld het van zijn techniek moet hebben en dat had je bij dit rondje zeker nodig als je op de fiets wilde blijven zitten. Na de modder van de 5e cross was het voor de deelnemers een verademing om te kunnen crossen op een volledig droog en overwegend hard parcours. Het startschot gegeven door de juryleden John Soeters en Eric van den Noort galmde nog na over de vijver  van recreatieoord de Warande of master A Henk Broos had samen met zijn grootste concurrent Dirk Brounen al een gaatje geslagen. Dirk gaf goed weerstand maar kon niet voorkomen dat Henk langzaam wegliep. Na een slipper van Henk had Dirk weer snel zijn wiel te pakken maar moest vier ronden verder wederom lossen en dat was de definitieve doodsteek. De strijd om de derde plaats was minder spectaculair. Gert Hoorman had alleen maar te zorgen om op zijn fiets te blijven zitten en materiaalpech te vermijden om de derde plaats veilig te stellen. De top vijf werd compleet gemaakt door de solo rijdende John Arts en Rhys Bickers. In de B-categorie bleek Theo Joore nog niet voldoende hersteld van zijn val van enkele weken geleden, zodat de strijd om de overwinning weer open leek. Maar in dit geval ”schijn bedriegt”. Wies de Schrijver liet zich niets in weg leggen en pakte zoals het een alleenheerser betaamd en bewust van zijn kunne resoluut de kop. Een trio renners bestaande uit Henk Imbos, Ad Wijgerde en Wil Pieterse hadden het nakijken en konden strijden om de overige ereplaatsen. Nadat Henk in een van de eerste lastige bochten ten val kwam gingen Ad en Wil vol in de achtervolging op Wies. Henk kwam achterin het veld terecht maar voelde zich nog niet uitgeschakeld en ging op zijn beurt er vol in en kreeg een halve ronde verder weer zicht op een ereplaats dat hem uiteindelijk ook lukte door Wil te achterhalen en voorbij te steken om zo de derde plaats veilig te stellen. Volgende cross meetellend voor de Jack Koenen bokaal zondag  28 januari ook op recreatieoord de Warande.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *