De leden van wtc Het Gouden wiel rijden in het zomerseizoen op de racefiets regelmatig ver buiten de Brabantse provinciegrens. Met de start van het winterprogramma blijven ze dichter bij huis en zijn de renners op de crossfiets of mountainbike te vinden op de Vrachelseheide, Cadettenkamp en Boswachterij Dorst. De trainingen en wedstrijden  vinden plaats op en rond recreatieoord De Warande. Maar voordat het zover is moet er eerst nog gewerkt worden aan de paden rondom het recreatiegebied. Zeker nu bijna al het blad van de bomen is gevallen en de kastanjes en eikels her en der verspreid liggen op het parcours vormen ze een bedreiging voor de renners. Zo ook de wortelopdruk die verborgen ligt onder het bladerendek dus handen uit de mouwen en aan het werk

Zaterdag 21 oktober, een dozijn HGW-ers voelde zich net als alle voorgaande jaren geroepen om een veilig parcours te creëren voor het naderende winterseizoen. Losliggende takken en bladeren  worden dan opgeruimd en de paden worden enigszins berijdbaar gemaakt. Om dit klusje te klaren mag er ieder jaar gratis gebruik worden gemaakt van het gehele assortiment tuingereedschap van Hoveniersbedrijf Jan van den Heijkant en dat maakt het allemaal een héél stuk gemakkelijker.Vrijwilligers zijn in de huidige maatschappij niet meer weg te denken. Waar zouden we zijn zonder deze hardwerkende mensen die hun vrije tijd zonder eigenbelang opofferen voor andere. En dit ook weer overdragen op hun kinderen en zelfs kleinkinderen gaf iedereen een echt clubgevoel.Na gedane arbeid is er traditiegetrouw koffie met worstenbrood. Deze Brabantse lekkernij was wederom een geschenk van: “Bakkerij ’t Stoepje de warmste bakker op uw markt” voor beide ondersteuningen hartelijk dank.De eerste training heeft afgelopen zondag plaats gevonden. Zondag 29 oktober wordt de eerste van de in totaal acht te rijden crosswedstrijden verreden waarin punten te behalen zijn voor het eindklassement wintertrimcompetitie 2017-2018. Meer weten surf dan naar www.wtchetgoudenwiel.nl of neem contact op met een van onze bestuursleden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *