Eerste cross Jack Koenen competitie 2016-2017

Hoogtestage Guardamar
31 maart 2016
Limburg 2017
12 september 2017
Show all

Eerste cross Jack Koenen competitie 2016-2017

De wintertrimcompetite 2016-2017 is van start gegaan. De commissie leden onder leiding van Henk Broos hebben weer een prachtig programma in elkaar geknutseld met voor ieder wat wils. Deze winter wordt er gestreden over zes wegonderdelen verdeelt over  twee tijdritten op recreatieoord de Warande, twee tijdritten in de Willemspolder en twee ritten in lijn die verreden worden op industrieterrein Everdenberg en in de Willemspolder. De acht crossonderdelen worden allemaal verreden op recreatieoord de Warande.

Zondag 6 november.  De bokaal waar het allemaal omdraait is vernoemt naar  oud  HGW voorzitter Jack Koenen. Maar daar dachten de coureurs niet aan toen het startschot was gevallen. Het was nat en koud deze vroege zondagochtend. ijzig koud  was het zelfs op recreatieterrein de Warande waar de regen soms me t bakken op de ruggen van de afgetrainde coureurs neerdaalde tijdens de eerste crosswedstrijd van het seizoen. Er werd zoals gebruikelijk gestart in twee leeftijdscategorieën t.w Masters-A t/m 63 jaar en Masters-B 64 jaar en ouder. Het krachtverschil onder de jongste groep is toch wel aanzienlijk. Was het peloton in de eerste ronde nog compact te noemen in de daarop volgende ronde was het gat tussen de kopgroep bestaande uit Henk Broos, John Koreman, Rhys Bickers en Joop Laarhoven al aanzienlijk gegroeid. De echtte strijd om de hoogste ereplaats ging tussen Henk en John. De spelbederver was deze ochtend toch uiteindelijk het slechte weer die het parcours in sommige bochten verraderlijk glad had gemaakt. Nadat John even flink op de trappers was gaan staan en dacht dat hij gevlogen was ging hij er onderuit en zag dat Henk voorbij stak die op zijn beurt ook tegen de vlakte ging maar John toch nog voor wist te blijven. De derde plaats was kat in het bakkie voor Rhys Bickers ogenschijnlijk draaide hij op z’n gemakje zijn rondjes ondanks  zijn slechte voorbereiding. Bij de masters-B liet Wies de Schrijver vanaf de eerste meters zien hoe het in elkaar stak. In de eerste ronde moest hij alle zeilen bijzetten om het wiel van Henk Imbos te houden. Maar naarmate de wedstrijd verliep nam Wies het voortouw en stak Henk voorbij die zich uiteindelijk gewonnen gaf. De derde en laatste plaats op het ereschavot was een prooi voor Wil Pieterse hij wist Ad Joore ruim achter zich te houden. De juryleden Piet Baaij, Eric van den Noort en gelegenheids jurylid Jos van Steenhoven probeerde beschutting te zoeken onder een paraplu maar konden toch niet voorkomen dat ze door en doornat de einduitslag bekend moesten maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *