Rhys Bickers kampioen JK wintertrimcompetitie 2021-2022.

Polder training wtc Het Gouden Wiel,
11 juli 2022
Theo Joore overtuigend clubkampioen wtc Het Gouden Wiel,
27 september 2022
Show all

Rhys Bickers kampioen JK wintertrimcompetitie 2021-2022.

De kampioen is hij die de minste punten behaalt heeft over de totale competitie die liep van 31 oktober 2021 tot en met 24 april 2022. Op recreatieoord De Warande werden negen cross/veldritten, twee korte tijdritten en twee ritten in lijn verreden. De Willemspolder was het strijdtoneel voor twee langere tijdritten en ook één rit in lijn. Om in het eindklassement opgenomen te worden moest je minimaal aan acht wedstrijden deelgenomen hebben met een verplichting van vier crossen, drie wegwedstrijden en één vrije keus.

 Zondag 4 september, door allerlei omstandigheden was het niet mogelijk om de kampioen eerder te huldigen, afgelopen week zag voorzitter Joop Laarhoven een uniek moment om dit alsnog te doen. Toevallig nodigde Rhys en Veronique Bickers in de groepsapp alle leden uit om na de training op de koffie te komen in hun nieuwe onderkomen in Made en daar werd met plezier gehoor aan gegeven. De nieuwe beker was een geschenk van Jan Stultjens omdat hij vond dat de oude geen afspiegeling was voor de inspanningen die er verricht voor moeten worden. Om als eerste te eindigen  in de Jack Koenen wintertrimcompetitie moet je uit het goede wielerhout gesneden zijn. Na 16 wedstrijden onderverdeelt in negen cross/veldritten, vier individuele tijdritten en drie ritten in lijn blijven alleen de sterkste over in de top van de competitie. Maar als je na het seizoen de balans opmaakt en je twee maal eerste en zes maal tweede bent tijdens de cross/veldritten. En op de wegwedstrijden drie maal eerste en drie maal met de tweede plaats aan de haal gaat en zodoende met 11 punten uit de bus komt dan zijn er niet veel waar je bang voor hoeft te zijn. Dat Rhys oppermachtig was en iedereen met gemak van zich af kon schudden is ook niet het juiste beeld.  Henk Broos de veldrijder met uitzonderlijke kwaliteiten volgde op slechts drie punten achterstand moest met acht cross deelnames Rhys slechts éénmaal voor zich dulden. Op de weg zijn de rollen omgedraaid hierin is Rhys in vergelijking zeker de betere. Brons was ex aequo met 26 punten voor Ad Wijgerde en Joop Laarhoven. Terugkijkend op de competitie en de prestatie van de kampioen te beoordelen mag er gerust gezegd worden dat de rode draad door al zijn overwinningen en tweede plaatsen is gewoon doorgaan ook al ga je er onderuit of trap je schakelsysteem naar de donder. Opgeven is geen optie. Sinds 1 mei word er een zomerprogramma afgewerkt en bestaat uit toertochten en rondjes draaien in de Willemspolder. 18 september staat er nog een eendaags wedstrijd op het programma die ook verreden gaat worden in de Willemspolder en bestaat uit een tijdrit en een wedstrijd in lijn over ruim 24 kilometer althans als de boeren het maïs nog even laten staan. De voorlaatste plezierrit (25- sept) is de worstenbrood rit. Samen wat kilometers wegtrappen om daarna sterke verhalen vertellen onder het genot van deze heerlijke Brabantse lekkernij.

Uitslag: 1-Rhys Bickers 11pnt, 2-Henk Broos 14pnt, 3-Ad Wijgerde en Joop Laarhoven 26pnt, 5-John Arts 32pnt, 6-Wies de Schrijver 40pnt, 7-Henk Imbos 43pnt, 8-Jos van Steenoven 47pnt, 9-Eddie Maanders 54pnt, 10-Dré van den Heijkant 62pnt.

Comments are closed.